درود مهمان گرامی! ثبت نام

این یک اطلاعیه همگانی است!

آمار انجمن
برترين سپاس شده ها
صلحاء 4
مهناز 2
saba80 0
jsmithq0 0
سلاله 0
جديدترين کاربران
jsmithq0 10-19
royka 10-18
medisa 10-15
هدی 10-6
eskandari 10-5
بيشترين پاسخ ها
  حرف های خودما... 2528
  عکس روز 1083
  شعر 782
  ختم صلوات روز... 694
  اخبار 648
برترين ارسال کنندگان
asalkhatoon 18578
صلحاء 11629
مهناز 10955
آبجی مرجان 9249
اعظم بانو 4712
بيشترين بازديدها
  حرف های خودما... 367301
  عکس روز 235377
  بازي با كلمات... 227270
  اولين كلمه اي... 204222
  اخبار 143833
برترين اعتبارگيرنده ها
administrator 0
صلحاء 0
saba80 0
مهنا 0
سلاله 0
آخرين ارسال ها
موضوع تاريخ, زمان  نويسنده آخرين ارسال کننده انجمن
  مشکل با موضوع رقص دخترم 5-2, 15:58 ناز بانو ناز بانو هر چه می خواه...
  پیشنهادات برای پر رونق شد... 12-7, 19:42 باران20 باران هر چه می خواه...
  خیرات اموات 12-7, 19:35 صلحاء باران هر چه می خواه...
  صیغه موقت 12-5, 19:00 باران باران هر چه می خواه...
  احكام كودك در هفته اول تو... 12-5, 18:23 صلحاء باران شیرخوارگی
  علت دعوای عروس و مادر شوه... 12-5, 18:09 صلحاء باران ایین همسرداری
  سیاست های زنانه 12-5, 17:58 صلحاء باران ایین همسرداری
  لباس عید 12-5, 15:26 yafa yafa بچه داری
  نرم افزار سایت ساز 11-9, 13:31 SaaRaa SaaRaa " ارائه نرم ا...
  حرف های خودمانی 10-25, 12:31 مهناز SaaRaa حرف های خودما...
  اوتمیل 10-10, 10:36 مهناز مهناز صبحانه و دسر


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طرز تهيه چند غذاي كمكي براي شيرخواران
#1
فرني

براي تهيه فرني از 2 روش زير مي توان استفاده كرد:

روش اول:

1. آرد برنج (يك قاشق مرباخوري سرصافWink
2. شكر (نصف قاشق مرباخوري سرصافWink
3. شير (ترجيحا شير مادرWink (5 قاشق مربا خوريWink

آرد برنج بايد اول با كمي آب و شكر (به ميزان فوقWink كاملا پخته شود سپس 5 قاشق مرباخوري شير اضافه گردد. قوام فرني بايد كمي بيشتر از شير مادر باشد. اگر از شيري به جز شير مادر استفاده مي شود حتماً بايد قبلا جوشانده شود.

روش دوم:

1. آرد (برنج يك قاشق مرباخوري سرصافWink
2. شكر (نصف قاشق مرباخوري سرصافWink
3. شير پاستوريزه (120 سي سي، معادل نصف ليوان معموليWink

در اين روش اول 120 سي سي شير پاستوريزه را به مدت 10 دقيقه مي جوشانند، سپس آب جوشيده خنك شده را به آن اضافه مي كنند تا حجم شير مجددا به 120 سي سي برسد بعد آرد و شكر را به شير اضافه مي كنند و مجدداً حرارت مي دهند تا به قوام فرني برسد.

توجه: منظور از يك قاشق مرباخوري، قاشقي است با گنجايش cc 5 مانند قاشق مدرج شربت هاي كودكان.



منبع: تغذيه شيرخواران از 6 تا 12 ماهگي
انجمن ترويج و تغذيه با شير مادر
.<br />.<br />عجب صبری خدا دارد !<br /><br />اگر من جای او بودم برای خاطر تنها یکی مجنون صحرا گرد بی سامان، هزاران لیلی ناز آفرین را کو به کو ، آواره و دیوانه میکردم
پاسخ
#2
حريره بادام

طرز تهيه كاملا مشابه تهيه فرني است و همراه با افزودن آرد و شكر يك قاشق مرباخوري بادام پوست گرفته و رنده شده ( يا آسياب شده) نيز اضافه مي شود.

براي سهولت كار و رعايت تنوع در غذاي شيرخوار مي توان يك روز در ميان از فرني و حريره بادام استفاده كرد.
.<br />.<br />عجب صبری خدا دارد !<br /><br />اگر من جای او بودم برای خاطر تنها یکی مجنون صحرا گرد بی سامان، هزاران لیلی ناز آفرین را کو به کو ، آواره و دیوانه میکردم
پاسخ
#3
سوپ

* گوشت بدون چربي به اندازه يك تكه خورشتي (معمولا به اندازه يك تخم مرغ متوسط) به ترتيب اولويت و ارجحيت گوشت گوسفند، مرغ، گوساله.
* برنج يك قاشق مربا خوري
* هويج متوسط يك سوم

بعد از اين كه گوشت كمي پخته شد برنج و هويج اضافه مي شود. پس از پختن كامل، بايد همه مواد سوپ را مخلوط و نرم كرد تا به غلظت فرني برسد.

به عنوان مثال 3 نوع سوپ كه تنوع مواد غذايي در محتويات آن رعايت شده است ذكر مي گردد.

* گوشت مرغ، هويج، برنج، جعفري و سيب زميني
* گوشت گوسفند، لوبيا سبز، برنج، گشنيز و گوجه فرنگي
* گوشت گوساله، كدو حلوايي، جعفري، سيب زميني و گوجه فرنگي

اضافه كردن كمي پياز رنده شده و خرد شده به سوپ براي رفع بوي مرغ يا گوشت اشكالي ندارد. همچنين افزودن چند قطره آب ليمو ترش تازه يا آب نارنج تازه به سوپ و غذاي كودك هم آن را خوش طعم مي كند و هم جذب آهن را افزايش مي دهد.

توجه:

1. هر سه روز يك بار يك نوع سبزي به سوپ اضافه مي شود: مانند جعفري، گشنيز، لوبياسبز، كدوسبز، كرفس و ...
2. به سوپ نبايد نمك، شكر يا چاشني اضافه كرد.
3. بهتر است كدو، كرفس و لوبيا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه كنند.
4. سبزي ها بايد در آخرين لحظات پخت سوپ اضافه شود. در ظرف را نيز مي بندند تا ويتامين هاي آن از بين نرود.
5. اسفناج تا يك سالگي مجاز نبوده و نبايد به سوپ شيرخوار اضافه شود.
.<br />.<br />عجب صبری خدا دارد !<br /><br />اگر من جای او بودم برای خاطر تنها یکی مجنون صحرا گرد بی سامان، هزاران لیلی ناز آفرین را کو به کو ، آواره و دیوانه میکردم
پاسخ
#4
پوره سيب زميني

يك سيب زميني متوسط را بعد از شستن كامل با پوست مي پزند. بعد از پخته شدن، پوست آن را جدا مي كنند سپس سيب زميني را همراه با يك قاشق مرباخوري كره يا روغن مايع نرم كرده، كم كم به آن شير پاستوريزه كه قبلا جوشانده باشد اضافه مي كنند تا به نرمي و غلظت دلخواه برسد.
.<br />.<br />عجب صبری خدا دارد !<br /><br />اگر من جای او بودم برای خاطر تنها یکی مجنون صحرا گرد بی سامان، هزاران لیلی ناز آفرین را کو به کو ، آواره و دیوانه میکردم
پاسخ
#5
پوره هويج

پوره هويج هم مثل پوره سيب زميني تهيه مي شود با اين تفاوت كه اول يك هويج متوسط را كاملا شسته و پوست كنده و با كمي آب مي پزند و بعد كره يا روغن و شير را اضافه مي كنند.
.<br />.<br />عجب صبری خدا دارد !<br /><br />اگر من جای او بودم برای خاطر تنها یکی مجنون صحرا گرد بی سامان، هزاران لیلی ناز آفرین را کو به کو ، آواره و دیوانه میکردم
پاسخ
#6
عالیه ممنون
وای سبحان خیلی بدغذاهه
ولی اینا رو براش درست میکنم که خاله کتایون گفته شاید بخوره
پاسخ
#7
ممنون كتايون جان >< ><
پاسخ
#8
اين دستورات اينجا در مورد حريره بود بد نديدم اينجا بذارم 0b


-شير و آرد برنج به علاوه ي شكر .......در آخر هم چند تا بادوم پوست كنده رو رنده ميكني و بهش اضافه ميكني...من كره هم ميريزم.

-بادام رو يك روز كامل خيس ميكني و بهد پوست ميكني و رنده ميكني . بادام رنده شده رو با آب مخلوط ميكني و با حرارت ملايم ميجوشوني تا يه مايع لعاب دار بدست بياد و بعد از صافي رد ميكني و وقتي خنك شد ميدي ني ني نوش جان ميكنه . حريره بادام براي خانم هاي باردار و بچه هايي كه اسهال شدن خيلي مفيده .

- بادومو يكروز توي آبجوش خيس مي كردم.. بعد پوستشو مي گرفتم و رنده ميكردم ميريختم توي توري( يه پارچه اي كه نازك باشه ) دوباره اين كيسه رو ميذاشتم توي آب داغ! با دست فشارش ميدادم و شيرشو مي گرفتم بهش آرد و شكر ( شكرش خيلي كم باشه ) اضافه ميكردم و روي حرارت كمي قوام كه مي اومد برش ميداشتم.

-1-حريره را با اب درست كن نه با شير
2-كافيه 0.5 ساعت بادام را توي ابجوش بريزي.سريع پوستش كنده ميشه.
3-زياد بادام درست كن و ارد من .بريز توي شيشه و توي يخچال بزار تا هميشه داشته باشي.
4-زمان پخت حريره بايد 2 ساعت باشد.پس طوري اب بريز تا تمام نشود....
5-رنگ حريره پخته شده كمي به ابي ميزند.و ديگه سفيد نيست.

- يه راه حل بهتون ياد مي دم كه خيلي راحته و اين دردسر ها رو هم نداره
بادام رو خيس كنيد تقريبا يك شبانه روز بعد پوست بگيريد بعد توي آبكش بزاريد تا كاملا خشك شود (25 عدد بادام)
يك ليوان آرد برنج
نصف ليوان شكر
بعد همه مواد رو (بادام شكر برنج) را داخل مخلوط كن ريخته و دستگاه رو روشن كنيد تا جايي كه به پودر تبديل بشه و اين پودر رو داخل قوطي در درون يخچال بذاريد
هر دفعه كه خواستيد استفاده كنيد به اندازه مصرفتان و سن ني ني تون
داخل شير سرد بريزيد و روي شعله ملايم قرار بديد (مثلا يك قاشق غذاخوري) حدود نصف ليوان شير
روي شعله قرار بديد تا قوام بياد به قوام دلخواه كه رسيد بديد ني ني تون نوش جان كنه
پاسخ
#9
اینجا برای بچه زیر 1 سال افزودن شکر و نمک به غذای کودک اصلا توصیه نمیشه. من هنوز هم خیلی خیلی کم از این دوتا برای غذای وحید و البته غذای خودمون (چون وحید از 1 سالگی به بعد همونی را میخوره که ما میخوریم) استفاده میکنم. شکر که تا آنجا که ممکن باشه اضافه نمی کنم.
صَبْراً بَنِي الْكِرَامِ فَمَا الْمَوْتُ إِلَّا قَنْطَرَةٌ تَعْبُرُ بِكُمْ عَنِ الْبُؤْسِ وَ الضَّرَّاءِ إِلَى الْجِنَانِ الْوَاسِعَةِ

اى بزرگ زادگان! [SIZE=4]صبور باشيد! زيرا مرگ نظير يك پلى است كه شما را از اين رنج و سختى‏هاى دنيوى عبور مي دهد و داخل بهشت وسيع و نعمت‏هاى هميشگى مي نمايد.[/SIZE]

(صبر تنها راه رسیدن به درجات متعالی است)

از آخرین فرمایشات امام حسین علیه السلام خطاب به اصحاب کربلا
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان